Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. Een uniek en interactief museum voor jong en oud, bovenop UNESCO-werelderfgoed.

Afgelopen december opende het museum een nieuwe interactieve expositieruimte de Houtkamer, welke volledig in het teken staat van hout, waar het verhaal over de wondere wereld van dit materiaal wordt verteld. Hout is het ware goud van de Nederlandse archeologie, want het bevat een schat aan informatie. Twee eeuwen lang waren de Romeinen hier in gevecht met de rivier, met hout als hun voornaamste wapen. En ook in de Romeinse tijd zien we slimme vormen van hergebruik. Misschien wel meer dan andere materialen brengt archeologisch hout ons in contact met een levend verleden. Daarom is hout voor Nederland een kernwaarde van het werelderfgoed van de limes.

In deze nieuwe expositieruimte ontdek je het verhaal achter dit waardevolle materiaal door middel van historische objecten, levensechte replica’s en interactieve games, dit alles veilig tentoongesteld in vitrines van hoge kwaliteit.

Bezoek nu deze nieuwe interactieve expositieruimte en ontdek meer over het ware goud van de Nederlandse archeologie.

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: