Heijmerink Wagemakers mag de vaste tentoonstelling in het nieuwe bevrijdingsmuseum Liberation Garden in het Belgische Leopoldsburg ontwikkelen en realiseren. Het betreft een design and build-opdracht, die Heijmerink Wagemakers samen met ontwerpburo MOXIE design invult. Voor het interactieve deel van het museum is IJsfontein aangetrokken.

Liberation Garden heeft als ambitie zowel inhoudelijk, als op het vlak van duurzaamheid vernieuwend en innovatief te zijn. Het nieuwe museum opent in 2021 en neemt de bezoeker mee in een spannend en meeslepend verhaal over Operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

Operatie Market Garden
September 1944. Na de succesvolle landing in Normandië en de razendsnelle opmars door Frankrijk en België, is de geallieerde bevrijding van West-Europa vastgelopen in de streek rond Garnizoensstad Leopoldsburg. Om de oorlog toch vóór Kerstmis te beëindigen waagt veldmaarschalk Montgomery een spectaculaire gok: hij lanceert ‘Operatie Market Garden’, een van de meest ambitieuze militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog. Vertrekpunt: Leopoldsburg.

Het is een internationaal verhaal over de prijs van vrijheid, democratie en vrede. En kan enkel verteld worden in Leopoldsburg, waar sinds 1835 het grootste legerkamp van België ligt en waar tijdens WOII talloze politieke gevangenen én Duitse troepen verbleven.

Meer info: Liberationgarden.be

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: