Meet Matthijs! Onze nieuwe collega die al niet zo heel nieuw meer is, want Matthijs Rypma is alweer bijna drie maanden onderdeel van het HW-team. Hiervoor werkte hij bij een hoefijzerproducent in Groningen als process engineer. Tijd om een aantal vragen op hem af te vuren.

Waarom Heijmerink Wagemakers?
Behalve de ontwikkeling en realisatie van tentoonstellingen, experiences en interieurs, zet Heijmerink Wagemakers een handig en duurzaam eigen product in de markt: de Fietshangar. Een ietwat vreemde eend in de bijt, waarvoor ze een projectmanager zochten. Door mijn brede interesse heb ik zowel in mijn studie als in mijn werkervaring omwegen en uitstapjes gemaakt die mij eufemistisch gezegd een uniek profiel geven. International business, een vleug filosofie, een beetje geschiedenis, ervaring in de techniek, affiniteit met maken, niet vies van creativiteit. Een uiteenlopende mix, maar ik zag juist daardoor een mooie match met Heijmerink Wagemakers. Hier mag ik tussen de engineers mijn bedrijfskundige kijk op de Fietshangar loslaten.

De Fietshangar, leg eens uit?
In Nederland lopen we voorop in fietsontwikkeling. Fietsen kan een oplossing zijn voor het fileprobleem en milieuvervuiling, maar een toename aan fietsen vraagt op haar beurt weer om oplossingen. Bij Heijmerink Wagemakers hebben we hier een oplossing voor: de Fietshangar. Veilig en droog fietsen stallen voor de deur, op het werk of in de stad. In een duurzame fietstrommel die het predicaat Dutch Design eer aandoet. Het eerste product in zijn soort en dat in veel steden een herkenbaar onderdeel is van het straatbeeld.

Wat zijn je plannen de komende tijd?
In Nederland is onze Fietshangar in verschillende grote steden al terug te vinden, maar we willen ook in het buitenland een herkenbaar onderdeel van het straatbeeld worden. Daar zit een grote uitdaging, maar zolang mensen niet minder gaan fietsen gaan wij alleen maar meer ons best doen voor onze Fietshangar.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Om 6. horizontaal in de cryptogram van de zaterdagkrant op te lossen. Of om aan te schuiven bij een bordspel. En als ik gewoon nog wakker ben, drink ik een biertje met vrienden of bezoek ik een hip obscuur alternatief rockbandje met mijn vriendin.

Meer info: Fietshangar.nl

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: