Havenwereld Antwerpen

Haven van Antwerpen-Brugge gaat de samenwerking aan met Heijmerink Wagemakers voor het experience center Havenwereld.

Jongeren enthousiasmeren voor technische opleidingen en voor het werken in de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Kortgezegd was dat de opdracht die het Havenbedrijf uitschreef in een aanbesteding. De opdracht is gegund aan Heijmerink Wagemakers. “Hier zijn we natuurlijk heel trots op”, vertelt Project Director Maan het Lam. “Dit is een groot en prestigieus project waar we met verschillende gespecialiseerde bureaus aan gaan werken.”

Heijmerink Wagemakers is van A tot Z verantwoordelijk: van het in kaart brengen van de exacte wensen, het betrekken en aansturen van de diverse gespecialiseerde bureaus, planning, projectmanagement, engineering, bouw, tot en met service en onderhoud.

Antwerpen is de tweede haven van Europa en de zesde van de wereld en is voortdurend op zoek naar talent. The war on talent is actueel. Het havenbedrijf biedt direct en indirect werk aan meer dan 164.000 mensen. De functies variëren van technisch personeel tot logistiek, chemie, lassers en werknemers die laden en lossen. Maan: “Het is onze opdracht een interactief experience center te ontwikkelen dat jongeren weet te enthousiasmeren voor het werken in de havens van  Antwerpen en Zeebrugge. We gaan aan de slag met een ruimtelijk ontwerp, serious gaming en storytelling. We hebben deze opdracht volgens de opdrachtgever onder meer gegund gekregen vanwege de creativiteit in het concept van Moxie Design, IJsfontein en Podium, het feit dat we de goed hebben geluisterd naar de feedback en onze Hollandse directe aanpak.” De opening van het experience center wordt in 2026 verwacht.

Havenwereld | Havenbedrijf Antwerpen | Heijmerink Wagemakers

Havenwereld-visualisatie-exterieur-zuid – © Atelier Kempe Thill

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: