In het Nyt Thisted Museum beleef je het klassieke provinciale museum in een nieuw jasje. Het Nyt Thisted museum gelegen in het noord westen van Jutland, Denemarken, gaat onderdeel worden van Museum Thy, een museum verspreid over verschillende locaties in Thy. Momenteel ondergaat het museum een grote renovatie, waarbij het museum naar verwachting begin 2023 in een geheel nieuwe setting haar deuren zal openen voor het publiek.

Momenteel zijn wij van Heijmerink Wagemakers in samenspraak met het Nyt Thisted Museum en JAC Studios bezig met de inrichting van het museum. Hier komen onder andere een groot aantal prachtige high end vitrines te staan. Deze vitrines zijn uitgewerkt naar het design van JAC studios, welke tevens voldoen aan de meest hoge beveiligings- en klimaateisen voor het veilig tentoonstellen van de grote collectie historische en archeologische stukken, die het museum rijk is.

Het vernieuwde museum wordt een levend huis in de stad. De nieuwe permanente tentoonstellingen van het museum zullen de rijke en culturele geschiedenis van Thy en Thisted vanaf het stenen tijdperk tot aan nu gaan belichten, waarbij moderne communicatievormen worden gebruikt om de bezoekers van het museum te helpen Thy en de Thy-mensen te begrijpen.

Het museum zal jou meenemen in deze mooie omgeving en jou aanmoedigen het landschap in te trekken, en alles te ontdekken wat deze regio te bieden heeft.

Nyt Thisted Museum exhibition showcases Heijmerink Wagemakers

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: