Vlakbij Dublin, in Kildare, staat de Ierse volbloedpaardenfokkerij Irish National Stud & Gardens. Op het terrein waar al sinds 1900 volbloed racepaarden worden gefokt, bouwen we momenteel aan de Irish Racehorse Experience. Over het verhaal van het volbloedras en de paardenracesport in Ierland.

Vorig jaar haalden Heijmerink Wagemakers en Hypsos, samen met Rapenburg Plaza en MCW creative agency de bijzondere opdracht binnen voor het verzorgen van de inrichting van deze experience. Het ontwerp is van het Ierse designbureau DMW Creative.

Voortgang van het project
Inmiddels is 600 m² tentoonstellingsruimte gebouwd, naar ontwerp van KBM Architects Ltd. Heijmerink Wagemakers pakt de design-engineering en productie van diverse onderdelen op (onder andere de ‘Big Race’ met 8 full size interactieve racepaarden), Hypsos is eindverantwoordelijk voor het project. Voor de overige productie wordt er verder samengewerkt met Rapenburg Plaza (AV hardware) en MCW (AV content). De inrichting van de experience is inmiddels op locatie gestart.

Van veulen tot finish
Centraal in de attractie staat een meeslepende ervaring die de bezoeker laat zien hoe een volbloed van veulen tot finish wordt getraind en uitgebracht op races. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om hun paard te ‘racen’ door de nieuwste simulatietechnologie die nog nooit eerder in Ierland is gebruikt.

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: