Tijdens de vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam blijft de collectie – ondanks jarenlange sluiting van het museum – zichtbaar en toegankelijk bij allerlei gastlocaties in Rotterdam onder de noemer Boijmans bij de Buren.

De Boijmans-collectie waaiert uit over Rotterdam. Zo’n 500 topstukken vinden bij acht buurlocaties in elf tentoonstellingen een plek. Eén van die goede buren is Museum Rotterdam. Hier is van 14 december 2019 tot 19 april 2020 de expositie ‘Ateliergeheimen’ te zien, waar je kennis kunt maken met zes schilders die van de 17e tot de 20e eeuw in Rotterdam werkten. Aan de hand van steeds twee werken en diverse rekwisieten en modellen leer je de ateliergeheimen van Hendrick Sorgh, Pieter de Hooch, Nicolaes Muys, George Breitner, Kees van Dongen en Dolf Henkes kennen.

Samen met het team van Boijmans heeft Heijmerink Wagemakers het ontwerp voor deze tijdelijke tentoonstelling verder vormgegeven. De komende maanden gaan we aan de slag met de engineering en realisatie.

Museum Rotterdam is bekend terrein voor ons. Momenteel zetten we daar de laatste puntjes op de i voor de tentoonstelling Girlpower. Opening: 7 september 2019.

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: