Heijmerink Wagemakers legde onlangs de laatste hand aan de tentoonstelling Ateliergeheimen van Rotterdam, van Museum Boijmans van Beuningen en Museum Rotterdam. De tentoonstelling is tot eind april 2020 te zien in Museum Rotterdam in het kader van Boijmans bij de Buren. Samen met het team van Boijmans en Museum Rotterdam, gaf Heijmerink Wagemakers het ontwerp voor de tentoonstelling verder vorm. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de engineering en realisatie.

Grote klimaatvitrine
Het pronkstuk van de tentoonstelling is een door Heijmerink Wagemakers ontwikkelde L-vormige klimaatvitrine. Een vitrine van 6 bij 4 meter, waarbij de 4 meter hoge glazen panelen richting het plafond reiken. Met klimaatunits wordt de luchtvochtigheid in de vitrine op peil gehouden tussen de 45% en 55%. Hiermee biedt de vitrine een scheiding tussen het binnenklimaat van het gebouw en het klimaat voor de kwetsbare objecten.

In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met zes beroemde kunstenaars die van de 17e tot de 20e eeuw in Rotterdam werkten, en ontdekt hun ateliergeheimen. Bij welke leveranciers kwamen zij voor hun benodigdheden? Welke modellen brachten ze in beeld?

Meer info: Museumrotterdam.nl & Boijmans.nl

Deel op social media!

Actueel:

Recente projecten: