Project Description

Gemeente Amstelveen

De komende tien jaar staan vele mobiliteits- en bereikbaarheidsprojecten in en rond Amstelveen op stapel, die gedurende een lange periode de stad op zijn kop zetten. Dit heeft veel impact op de leefomgeving. Reden voor de gemeente om samen met partners Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam een centraal informatiecentrum neer te zetten, waar alle veranderingen zijn te ervaren.

De Amstelveenlijn wordt omgebouwd, de A9 wordt verbreed en het Stadshart zal een ontwikkeling doormaken, die invloed heeft op de mobiliteit. Om bewoners en bedrijven zo optimaal mogelijk te betrekken en informeren, kiest de gemeente Amstelveen ervoor om al deze initiatieven op een uitnodigende en interactieve manier – steeds up to date – te presenteren. Belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ brengt The making of Amstelveen van 2017 tot 2025 de komende tien jaar van dag tot dag in beeld.

Van alles is er te vinden en te beleven: van een grasduintafel waarop je door foto’s en films kunt bladeren tot een tijdcapsule waarmee je naar de toekomst reist. Via ‘vers van de pers’ zullen live veel bouwactiviteiten te volgen zijn op webcams en Twitter-feed.

In samenwerking met de gemeente Amstelveen en Podium heeft Heijmerink Wagemakers het schetsontwerp voor het belevingscentrum uitontwikkeld naar een technisch ontwerp en het informatiecentrum vervolgens gerealiseerd.

Amstelveen InZicht opende juni 2017 z’n deuren en levert sindsdien een succesvolle bijdrage aan de trots van bewoners en bedrijven van Amstelveen op alle ontwikkelingen in en rond ‘hun’ stad!’

OPDRACHTGEVER: Gemeente Amstelveen
SCHETSONTWERP: Podium
ENGINEERING & REALISATIE: Heijmerink Wagemakers

Terug naar experiences