Het Design Museum in Den Bosch presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. De expositie toont de aanzienlijke bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie.

Design reflecteert de wereld, met al zijn goede én slechte kanten. In de tentoonstelling Design van het Derde Rijk is de vormgeving een instrument in de handen van het ultieme kwaad. De nazi’s waren meesters in het inzetten van vormgeving om hun doel te bereiken; niets werd aan het toeval overgelaten, massa’s mensen wisten ze ermee aan hun kant te krijgen. De tentoonstelling analyseert hoe de processen van beïnvloeding destijds werkten.

Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht om in korte tijd – in nauwe samenwerking met het museum en de ontwerpers van Pronk – 30 maatwerkvitrines te vervaardigen en leveren.

Recensie Nos.nl: “Nazi-design op expo in Den Bosch is mooi/lelijk/goed/fout/alles”. Recensie Omroep Brabant:”Tentoonstelling met nazidesign in Den Bosch verleiding en terreur.”

Te zien van 8 september 2019 t/m 19 januari 2020.