Project Description

Waterbedrijf Pidpa – Hidrodoe

Pidpa is één van de grootste Vlaamse Waterbedrijven. Hidrodoe is het educatieve centrum van Pidpa: de plek waar jong en oud de wondere wereld van water kunnen ontdekken. Je kunt er je eigen waterstofraket lanceren, in een handomdraai een gigantische draaikolk fabriceren, watervoetballen, een Romeins badhuis bezoeken of je hoofd tussen de vissen steken.

Heijmerink Wagemakers verwierf de uitdagende opdracht om de bestaande rivier van Hidrodoe een totaal vernieuwde look en feel te geven. De verouderde kunststof waterbaan maakte plaats voor een roestvrijstalen constructie met stromend water.

Langs de oevers van de rivier is in twaalf nieuwe exhibits de werking van water te ervaren. Zo kun je energie opwekken met een waterrad en zien wat er gebeurt als je een sluis opent of sluit. Ook liggen er heuse haventjes en is er een havenkraan op schaal, waarmee containers te verplaatsen zijn van schip naar land en andersom.

Voor ons bedrijf betekenden de engineering en realisatie een technische uitdaging zoals we ze graag hebben. Hidrodoe bevindt zich te Herentals, even ten oosten van Antwerpen. Sinds najaar 2015 stroomt de nieuwe rivier.

OPDRACHTGEVER: Pidpa, België
ONTWERP: Pronk
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING & BOUW: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink

Ga terug naar experiences