Vitrines Viking The Raid

Vitrines tentoonstelling “The Raid” Nationaal Museum Denemarken

Ervaar de grootste collectie Deense schatten uit de Vikingtijd in de tentoonstelling “The Raid” in het National Museum of Denmark in Kopenhagen. Stap aan boord en ga mee met de Vikingen op een avontuurlijke rooftocht.

In het Nationaal Museum van Denemarken in Kopenhagen is afgelopen jaar de tentoonstelling “The Raid” geopend. Hier kunnen bezoekers op een interactieve manier de geschiedenis van de Vikingen beleven. Centraal in deze door EVENT ontworpen tentoonstelling staat het legendarische Deense Vikingschip Rotskilde-6.

Om het Vikingschip heen worden de belangrijkste archeologische vondsten van de Vikingtijd getoond. Heijmerink Wagemakers kreeg van het Nationaal Museum Denemarken de opdracht om op maat voor deze bijzondere collectie de vitrines te ontwikkelen, produceren en installeren. De vitrines die voldoen aan een bijzonder zwaar programma van eisen die door het museum aan vitrines gesteld worden.

Eisen op verschillende gebieden zoals:

  • inbraakwerende eigenschappen en beveiliging
  • gebruiksvriendelijkheid
  • esthetiek
  • toepassing van inerte materialen
  • klimaatbeheersing
  • UV-waarde en CRI-waarde van verlichting
  • ontspiegeld en extra helder veiligheidsglas

Dit soort maatwerkvitrines is een kolfje naar de hand van ons team van engineers en bouwers. Tijdens de ontwikkelingsfase creëerden wij veel ruimte voor het vinden van passende maatwerk oplossingen. Een voorbeeld hiervan is dat alle stolpen met behulp van een elektrische bediening automatisch te openen zijn. Dat is een oplossing waar het museum nu heel blij mee is.

Uiteraard zijn de vitrines voordat ze op transport gingen in onze werkplaats aan uitgebreide tests onderworpen (Factory Acceptance Test), waarmee we hebben aangetoond dat de vitrines voldeden aan de gestelde eisen.

Met het proces en het resultaat is het Deens Nationaal Museum zeer tevreden. Volgens het museum zijn de vitrines van Heijmerink Wagemakers de beste die ze de afgelopen jaren hebben gekocht. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op!

Op deze beelden van CNN is te zien hoe de Deense schatten en de skeletten van twee Vikingverwanten in ‘onze’ vitrines tentoon gesteld worden. (video via CNN: …)

Inmiddels hebben we van Nationaal Museum Denemarken opdracht voor een volgende serie maatwerk vitrines gekregen.
Wilt u weten wat we voor uw waardevolle collectie kunnen doen neem dan contact op met Maan het Lam of Bart Wagemakers.

Foto’s:

Burojantzen: https://www.burojantzen.com/
Troels Donnerborg (Nationalmuseet, https://natmus.dk/)

OPDRACHTGEVER: Nationaal Museum van Denemarken (https://natmus.dk/)
ONTWERP VITRINES: Event (https://eventcomm.com/)
TECHNISCHE ONTWERP & REALISATIE: Heijmerink Wagemakers