Stadsmuseum Lier

De stad Lier – provincie Antwerpen – is een totaal getransformeerd museum rijker. ‘Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly’ was tot voor kort een traditioneel kunstmuseum. Dit jaar maakte het de transitie naar een stadsmuseum met als kerntaak: het verbinden van mensen.

Een toegankelijk museum, betrokken en bewust van zijn maatschappelijke rol. Het nieuwe Stadsmuseum Lier communiceert een afgewogen mix van de bestaande collectie en gebeurtenissen van vroeger met hedendaagse kunst, verhalen en belevenissen van nu.

Om zo niet alleen een grotere doelgroep aan te spreken, maar ook een zo compleet mogelijk beeld weer te geven van de stad Lier, zijn bewoners en zijn sociale netwerken.

Samen met Pronk en het museum hebben we najaar 2017 de storyline en content vertaald naar een definitief ontwerp. Dit jaar hebben we het ontwerp technisch ontwikkeld, geproduceerd en gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn! Het laatste weekend van september was gevuld met een feestelijk openingsprogramma.

OPDRACHTGEVER: Stad en OCMW Lier
INTERIEURONTWERP + HUISSTIJL: Pronk
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING & REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink