Project Description

Smurfit Kappa

At the beginning of 2015 we realized the complete furnishing of custom furniture for the Global Experience Center at Schiphol for packaging materials giant Smurfit Kappa. The Experience Center covers the third floor of ‘the Base’. Smurfit Kappa takes its customers in a custom-made design process for the product packaging they manufacture.

Meanwhile, the management of Smurfit Kappa involved the ‘fourth floor’. This floor is – like the Customer Experience – furnished to a design by Fokkema and Partners Architects. Especially the combination of light, furniture and various floor materials is special.

Always nice when a customer is satisfied and provides a follow-up assignment. To Heijmerink Wagemakers again the demand to develop and realize the custom furniture within the design. We came up with solutions for the integration of technology into furniture. A big challenge when you see that a 250 kg final touch flush is built into a metal whiteboard wall. In this we also integrated the cooling and other peripherals, such as speakers and control panels.

Another striking part of the design is a four-meter long dividing furniture with round elements. The end result may be there.

CLIENT: Smurfit Kappa
DESIGN: Fokkema en Partners Architecten
ENGINEERING and REALISATION: Heijmerink Wagemakers
PHOTOGRAPHY: Horizon Photoworks

Back to interiors