Shell Bright Ideas Hub

Op 14 februari jl. is de Bright Ideas Hub – onderdeel van het Generation Discover-programma van Shell – aan zijn rondreis langs vijf Nederlandse steden begonnen. Rotterdam bijt de spits af: daar prijkt de hub in februari gedurende twee weken op het Schouwburgplein.

Basisschoolleerlingen uit groep 7 worden per stad uitgenodigd voor een bezoek aan de Bright Ideas Hub; zij zijn de wetenschappers, technologen en uitvinders van de toekomst. In de futuristische koepel beleven de kinderen een interactief en educatief programma van anderhalf uur. Een bezoekje zorgt voor inspiratie en verwondering: het zet kinderen aan om na te denken over dingen als energie, water en voedsel. En over hoe we ons welvaartsniveau op pijl kunnen houden en tegelijkertijd duurzamer gaan leven.

De invloed van wetenschap en techniek op de aarde en zijn bewoners, daar draait het om. Kinderen ervaren in de hub dat het helemaal niet zo’n gekke gedachte is om later hun boterham in de techniek te verdienen.

De Bright Ideas Hub is een challenge-onderdeel van het landelijke Generation Discover-programma en dient als voorloper op de tweede editie van het gelijknamige festival in oktober 2017. Met de feestelijke opening op 14 februari is de tour door Nederland van start gegaan.

Heijmerink Wagemakers is de partij die het ontwerp van de Bright ideas hub technisch heeft ontwikkeld en gerealiseerd. Drie grote, interactieve tafels spelen de hoofdrol in de hub: inspire, amaze en create. Aan de tafels verkennen kinderen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan ze oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen ze samen aan de stad van de toekomst. Dit alles onder begeleiding van een best gezellige, robotische gastvrouw.

Het transport naar en van de locaties, de opbouw, afbouw én de programmabegeleiding door hosts neemt Heijmerink Wagemakers de komende maanden eveneens voor z’n rekening.

OPDRACHTGEVER: Shell Nederland
CONCEPT EN ONTWERP: NorthernLight
ENGINEERING, BOUW & EXECUTION: Heijmerink Wagemakers