Project Description

Scheepvaartmuseum

De Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum bestaat 100 jaar. Dat betekent dus ook 100 jaar collectie! Om dit te vieren haalt het museum ruim 350 verborgen schatten uit het depot tevoorschijn en openbaart ze aan het publiek. Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht de engineering en bouw van het tentoonstellingsontwerp voor z’n rekening te nemen en dat hebben we met trots gedaan!

Al meerdere malen realiseerden we spannende ontwerpen van Opera Amsterdam. Ook dit keer hebben zij de collectie in een mooi verhaal weten te vervatten. De grote diversiteit aan objecten komt tot leven in de tentoonstelling ‘Drijfveer – 100 jaar verzamelen‘.

De bezoeker leert hoe een verzamelaar werkt, hoe een collectie ontstaat en komt zodoende via de combinatie van voorwerpen en verhalen tot nieuwe inzichten.
Bij de technische ontwikkeling van de tentoonstelling vroeg het 17e eeuwse gebouw, waarin Het Scheepvaartmuseum is gehuisvest, op onderdelen wat extra aandacht. Zo biedt elk project voor ons weer prikkelende uitdagingen waar we ons oplossend vermogen op in kunnen zetten.

‘Drijfveer’ is te zien van 1 oktober 2016 tot en met 2 juli 2017.

CLIENT: Nederlands Scheepvaartmuseum
DESIGN: Opera Amsterdam
ENGINEERING & REALISATION: Heijmerink Wagemakers

Ga terug naar tentoonstellingen