Project Description

Rijksmuseum Muiderslot

Vorig jaar ontwikkelde en realiseerde Heijmerink Wagemakers een geklimatiseerde vitrine voor Rijksmuseum Muiderslot. Kwetsbare collectiestukken zijn hierin gevrijwaard van wisselende weersinvloeden, die de muren van het slot binnendringen. Zo kunnen de collectiestukken niet beschadigd raken door de wisselende temperaturen of het vocht dat genadeloos door de dikke muren binnenstroomt. Een mooi stukje maatwerk! Dit voorjaar kreeg Heijmerink Wagemakers opnieuw een opdracht van Rijksmuseum Muiderslot voor een maatwerkvitrine. Dit keer om drie eeuwenoude, gerestaureerde kisten de podiumplek te geven die ze verdienen!

De loodzware kisten (in gewicht variërend tussen de 60 en 250 kilo) hebben ieder een eigen stolp gekregen die op een gemeenschappelijke podium staan. De drie stolpen zijn aan de voorzijde te openen. Doordat we industriële ladegeleiders onder elke kist hebben geplaatst kunnen de kisten eenvoudig uit de stolp worden geschoven voor tussentijds onderhoud van object en vitrine. In plezierige samenwerking met conservatoren en ontwerper Theo van Tienhoven is het project inmiddels opgeleverd.

OPDRACHTGEVER: Rijksmuseum Muiderslot
ONTWERP: Theo van Tienhoven
ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
Terug naar tentoonstellingen