Organon Experience en boek

Honderd jaar geleden begon Organon als een Brabants bedrijf dat succesvol was met hormonale geneesmiddelen. Het bedrijf groeide al snel uit tot een wereldspeler en werd in de jaren zestig nog bekender door de ontwikkeling van de anticonceptiepil. Na diverse overnames keerde de naam Organon twee jaar geleden terug naar Oss. Het bedrijf verzelfstandigde en richt zich nu volledig op vrouwengezondheid.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum heeft Heijmerink Wagemakers in samenwerking met XPEX en Studio Daphne Jansen een Experience Center en een jubileumboek ontwikkeld. Zowel in de experience als in het boek staat het verhaal van vrouwen en hun gezondheid centraal.

We nemen je eerst mee op een reis door 100 jaar geschiedenis en kijken vervolgens vooruit naar de wereldwijde verbetering van de gezondheid van vrouwen. Je zult ervaren hoe het is om te werken bij een farmaceutisch bedrijf en je eigen product te maken aan de lopende band.

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2023, werd het Experience Center geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door plaatsvervangend ambassadeur van de Verenigde Staten, Aleisha Woodward, samen met de burgemeester van Oss, Wobine Buijs, Organon Oss locatiedirecteur, Wenny Raaijmakers, en managing director van Organon Benelux, Petra Willems. “Samen moeten we ervoor zorgen dat vrouwen toegang hebben tot de zorg die ze verdienen”, aldus Aleisha Woodward.

Voor Heijmerink Wagemakers is het bijzondere aan dit project de succesvolle samenwerkingen, het mooie eindresultaat en de tevreden klant: Organon zelf.

OPDRACHTGEVER: Organon
ONTWERP: XPEX Experience Experts, Studio Daphne Jansen
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING en REALISATIE: Heijmerink Wagemakers

Samen met: Marie Baarspul, Kiss the Frog, Studio Roodenburch, MAV Techniek BV
FOTOGRAFIE: Mike Bink Fotografie
OPENING: MAART 2023