Project Description

Openluchtmuseum – Canon van Nederland

Vanaf 23 september is in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de Canon van Nederland te zien: een reis door de geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. De volledig heringerichte koepel – waarin de presentatie zich bevindt – bestaat uit een fascinerend, historisch landschap waar je als bezoeker doorheen loopt.

Authentieke objecten worden afgewisseld met digitale media. Fraaie ‘filmsets’ die in elkaar overlopen, tonen tien verschillende tijdvakken, opgebouwd uit fragmenten van historische gebouwen en monumenten.

Het Openluchtmuseum gaf Heijmerink Wagemakers voorjaar 2016 de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van alle 3D-elementen en objecten binnen deze permanente tentoonstelling, ontworpen door Kossmann.Dejong.

Onze rol van design assist bij de uitwerking van het voorlopig naar het definitief ontwerp en de hele procesorganisatie daaromheen was er een waarbij onze expertise goed tot zijn recht is gekomen. De ontwikkeling en realisatie van het ontwerp zorgde vervolgens voor een flinke technische uitdaging. Bijvoorbeeld de 54 vitrines die veelal volledig zijn geïntegreerd in het decor en die aan een complex programma van eisen dienen te voldoen.

Dit vanwege de bruikleen van waardevolle collectiestukken door het Rijksmuseum aan het Openluchtmuseum. ’t Behoeft geen verder betoog: we zijn er buitengewoon trots op dat we onze naam mogen verbinden aan deze indrukwekkende expositie!

OPDRACHTGEVER: Openluchtmuseum Arnhem
INHOUDELIJK EN MUSEAAL CONCEPT, ART DIRECTION: XPEX Experience Experts
MUSEAAL ONTWERP, RUIMTELIJKE EN GRAFISCHE VORMGEVING: Kossmann.Dejong
PROJECTLEIDING REALISATIE CANON: Schellekens Projectmanagement
TECHNISCHE ONTWIKKELING EN REALISATIE TENTOONSTELLING: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink

Ga terug naar tentoonstellingen