Museum Rotterdam

Na drie jaar rondgezworven te hebben als pop up-museum, is Museum Rotterdam op 5 februari 2016 heropend op een nieuwe, vaste plek: in het Timmerhuis. Drie grote presentaties nemen de bezoeker mee op een ontdekkingstocht door het veelzijdige Rotterdam van vroeger, nu en de toekomst. Een beleving voor de stadstoerist en een feest van herkenning voor de doorgewinterde Rotterdammer!

Nu al spraakmakend is de tentoonstelling ‘Rotterdammers en hun stad’, waar je de mensen achter de skyline leert kennen. Levensgrote, gewone Rotterdammers met een bijzondere passie staan letterlijk op een voetstuk en in de spotlights. In de ‘Geschiedenis van de stad’ maak je een bijzondere reis door de tijd. Vitrines in de vorm van zeecontainers vertellen in zeven tijdvakken de wording van de havenstad. ‘De nieuwe stad’ verbeeldt het geloof in de toekomst dat Rotterdam kenmerkt. Een gigantische, oude maquette van de toekomst laat een droomstad van de stedenbouwers zien.

Een elf meter hoog kunstwerk gebouwd met collectiestukken uit de wederopbouwperiode vormt een dynamisch monument voor de veerkrachtige stad. Lovende recensies in ondermeer ADNRCVolkskrantOpen RotterdamUit Rotterdam en Metro. Kijk ook het item van ‘Hallo Nederland’ vanaf 8.35.

Heijmerink Wagemakers heeft het complete totstandkomingsproces van het museum – van ontwerpfase tot aan de opening – gemanaged. Ook hebben we de volledige inrichting technisch ontwikkeld en gerealiseerd. Vanaf een lege ruimte tot aan een ingericht museum, inclusief alle benodigde faciliteiten. We droegen zorg voor kwaliteit, planning en budget, waardoor het museumteam zich, samen met de ontwerpers (PronkDanielle van der Waard en Studio Spass), kon richten op het ontwikkelen van het ontwerp en de inhoud.

OPDRACHTGEVER: Museum Rotterdam
ONTWERP: PronkDanielle van der WaardStudio Spass en Museum Rotterdam
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING & BOUW: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink