Project Description

Museum Rotterdam

Leeuwen op de Coolsingel

Hoe krijg je 15.000 kilo puin een museum in? Dat is een van de uitdagingen binnen het design & build-project ‘Leeuwen op de Coolsingel’ in Museum Rotterdam.
Rondom de brokstukken en geblakerde resten van de oude stad komen ongelooflijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven in muurschilderingen van kunstenaars. Historische foto’s, films en objecten laten hun oorsprong zien. Het geeft een indrukwekkend, ontnuchterend en verrassend beeld van een onvoorstelbare oorlogstijd.

Heijmerink Wagemakers is verantwoordelijk voor het projectmanagement, de engineering en realisatie. We werken daarbij nauw samen met Studio Louter (concept & digital) en OPERA Amsterdam (3d-ontwerp).
Directeur Paul van de Laar is blij dat zijn museum met deze tentoonstelling vanaf 1 juni weer open kan voor publiek, ook al is dit vanwege alle Corona-maatregelen twee maanden na de oorspronkelijk geplande datum en dus helaas ná de herdenkingsdagen in mei. We werken er met z’n allen hard aan alles op tijd klaar te hebben. Deze tentoonstelling zal ook virtueel te bezoeken zijn.

Terug naar In ontwikkeling