Museum aan de Stroom (Duurzaamheid met een rijke uitstraling)

In 2015 is de stad Antwerpen gastheer voor ‘The International Conference on the History of Cartography’. Dit vormde aanleiding voor het Museum aan de Stroom (MAS) om een internationale tentoonstelling te organiseren rond wereldbeelden.

‘De wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu’ vertelt de geschiedenis van het westerse wereldbeeld aan de hand van unieke kaarten en globes, vanaf de Middeleeuwen tot nu. Te zien is hoe drastisch dit beeld door de eeuwen heen is veranderd. De expositie krijgt extra kleur doordat ook enkele hedendaagse kunstenaars hun beeld op de wereld hebben toegevoegd aan het verhaal.

Opdracht van het MAS voor deze tijdelijke expositie was om – binnen een beperkt budget en liefst met gebruikmaking van bestaand meubilair uit eerdere tentoonstellingen – een fris ontwerp te bedenken en bouwen. Heijmerink Wagemakers is hierin geslaagd en zet in samenwerking met ontwerper Pronk uit Rotterdam een verrassend nieuwe, avontuurlijke tentoonstelling neer met een rijke uitstraling. Van eind april tot half augustus 2015 is het resultaat in Antwerpen te bezichtigen.
Een eerder door Heijmerink Wagemakers gerealiseerd project bij het MAS is de vaste tentoonstelling ‘Op leven en dood’.

OPDRACHTGEVER: MAS Antwerpen
ONTWERP: Pronk.
ENGINEERING EN BOUW: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink