Liberation Garden Museum

Feestelijk geopend op 5 mei 2023: Liberation Garden, in Leopoldsburg, Oost-Vlaanderen. Het nieuwe Bevrijdingsmuseum is een iconisch gebouw dat schittert als een diamant. De immersieve tentoonstelling van 700 m2 brengt de vele historische gebeurtenissen in deze regio tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven. En plaatst Vlaanderen in de Europese Tweede Wereldoorlog herdenking.
De visitor journey presenteert een opmerkelijk rijk, persoonlijk en emotioneel verhaal dat wordt verteld in hoofdstukken en via unieke interacties, objecten, getuigenissen, audio-ervaringen, een 3D-film. En een VR-film die je in een Spitfire boven het door oorlog geteisterde Europa plaatst op een beslissend moment in onze recente geschiedenis.

In een plezierige samenwerking met MOXIE designIJsfontein Frodo TerpstraMansveld Techniek en met Marleen KauffmannDr Peter Schrijvers, Kristof Borremans en Tom Lantin van de gemeente Leopoldsburg verzorgde Heijmerink Wagemakers de ontwikkeling en realisatie van de tentoonstelling (general contractor voor design & build)

Opdrachtgever: Gemeente Leopoldsburg
Projectleider: Ronald Eijgermans
Ontwerper: Moxie Design
Digitale content: IJsfontein
AV-Hardware: Mansveld
Verlichting: Mansveld
Storyline en concept: Frodo Terpstra van Duijnzand projecten