Kuehne & Nagel

Kuehne & Nagel is een wereldwijd opererende logistieke specialist. Meer dan 50% van de goederen bereiken de Europese Unie via de zee- en luchthavens van Rotterdam en Amsterdam, en maken van Nederland een belangrijke logistieke toegangspoort tot Europa. Op bedrijventerrein Lage Weide te Utrecht opende Kuehne en Nagel het Innovation & Development Center Nederland.

Dit centrum is een plek waar medewerkers worden opgeleid en inspiratie kunnen opdoen voor innovaties in de logistieke branche. De inrichting – ontworpen door industrieel ontwerper Jacco Bregonje – is zeker inspirerend!

Eye catcher is de ruim 20 meter lange, organische slingerwand, die de centrale as vormt binnen het Innovation Center. In deze modulair opgebouwde wand bevinden zich onder meer diverse doorgangen, een pantry en lockers. Ook al het installatie-werk (electra, sprinklers, airco) gaat erin schuil.

Een ander opvallend element in het interieur is de palletwand, die een knipoog vormt naar de logistieke producten en diensten van Kuehne en Nagel.

OPDRACHTGEVER: Kuehne & Nagel BV
ONTWERP: Jacco Bregonje
FOTOGRAFIE: Patrick Meis
ENGINEERING EN BOUW: Heijmerink Wagemakers