Project Description

Kasteel Huis Doorn

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914–1918) werd Nederland overspoeld door een grote stroom vluchtelingen vanuit Duitsland en België. Nu, 100 jaar later, heeft Europa en dus ook Nederland opnieuw te kampen met grote hoeveelheden vluchtelingen. Kasteel Huis Doorn – waar de vaste tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’ de historie van Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog in beeld brengt – brengt momenteel de uiterst actuele expositie ‘Op de vlucht’. Hierin wordt de vluchtelingenproblematiek van 100 jaar geleden vergeleken met de situatie van nu.

Heijmerink Wagemakers ontwikkelde en bouwde de gehele inrichting, naar ontwerp van Donald Janssen Ontwerpers in samenwerking met Karel Buijn Vormgeving.

Om zo niet alleen een grotere doelgroep aan te spreken, maar ook een zo compleet mogelijk beeld weer te geven van de stad Lier, zijn bewoners en zijn sociale netwerken.

Samen met Pronk en het museum hebben we najaar 2017 de storyline en content vertaald naar een definitief ontwerp. Dit jaar hebben we het ontwerp technisch ontwikkeld, geproduceerd en gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn! Het laatste weekend van september was gevuld met een feestelijk openingsprogramma.

OPDRACHTGEVER: Kasteel Huis Doorn
ONTWERP: Donald Janssen Ontwerpers
ENGINEERING & BOUW: Heijmerink Wagemakers

Ga terug naar tentoonstellingen