Joods Historisch Museum

De vaste presentatie ‘Geschiedenis 1600-1900’ in het Joods Historisch Museum was aan een herinrichting toe. De tentoonstelling is nu ingericht op de galerij van een van de voormalige synagogen in het museumcomplex. Een prachtige, open ruimte die zich kenmerkt door tongewelven.

Studio OTW en ATELIER Alkema bedachten het nieuwe tentoonstellingsontwerp, dat de galerij en de collectie eer aandoet! Strakke lijnen – die de oorspronkelijke architectuur van het gebouw respecteren – en slank-geconstrueerde vitrines. Bijzonder ook is het lichtspel aan de gevelzijde, waar de collectie door de combinatie van dag- en kunstlicht pakkend tot leven wordt gebracht.

Heijmerink Wagemakers bracht in nauwe samenwerking met de ontwerpers en met de betrokkenen van het Joods Historisch Museum het voorlopig ontwerp tot een definitief ontwerp.

Door slimme oplossingen te bedenken, hebben we binnen het taakstellend budget van het museum zoveel mogelijk details van het ontwerp kunnen handhaven, zonder daarbij aan kwaliteit en uitstraling in te boeten. De diverse inrichtingselementen hebben we vervolgens geproduceerd en geplaatst.

OPDRACHTGEVER: Joods Historisch Museum
ONTWERP: Studio OTW en ATELIER Alkema
FOTOGRAFIE: Mike Bink
ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers