Jenevermuseum

Beleef Jenever

Het Nationaal Jenevermuseum te Schiedam – gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij – onderging een flinke herinrichting.
Bij binnenkomst ruik je de kruiden en ‘botanicals’, de grondstoffen van jenever, whisky en gin.

Silhouetten van gebouwen uit de jeneverindustrie en de skyline van GinCity Schiedam vormen het decor van de eerste ruimte.

Aan de hand van oude en nieuwe technieken ontdek je de stappen in het maken van jenever. Een vrijstaande installatie van meer dan 350 soorten Nederlandse jenevers laat zien hoe bruisend de industrie vandaag de dag is.

Op de tweede verdieping vind je een parade van bijna honderd verschillende jeneverreclames en marketinguitingen door de jaren heen. Rondom zijn persoonlijke verhalen te beluisteren van mensen uit de industrie die het vakmanschap van jenever belichten. Van de bekendste distillateurs, bartenders tot en met de douaniers.

Samen met het museumteam en de ontwerpers van Tinker zijn we erin geslaagd om in een korte doorlooptijd en binnen taakstellend budget van ontwerp tot oplevering te komen. Een samenwerking waar we met plezier op terugkijken!

OPDRACHTGEVER: Nationaal Jenevermuseum Schiedam
ONTWERP: Tinker Imagineers
ENGINEERING en REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink