Irish National Stud & Gardens

De volbloedpaardenfokkerij Irish National Stud & Gardens in Kildare (Ierland) heeft er een schitterende experience bij, de Irish Racehorse Experience. Een experience over het verhaal van de volbloedras en de paardenracesport in Ierland.

De experience in de Irish National Stud & Gardens neemt de bezoeker mee in de wereld van de volbloed paarden. De bezoeker ervaart hoe het is om een veulen klaar te stomen tot de eerste race en een glansrijke carrière. Wat is hiervoor nodig en wat onderscheid een “gewoon” paard van een racepaard? Daar kom je achter in deze in de 600m2 grote experience.

Van voedingskeuze tot trainingsvormen, alles wat een volbloed nodig heeft voor succes wordt gepresenteerd en gesimuleerd met diverse exhibits. Iedere bezoeker wordt, met behulp van een tabletgame, uitgedaagd zijn/haar racepaard zo goed mogelijk op te voeden en te trainen om uiteindelijk met het winnende paard daadwerkelijk over de finish te rijden.

Rijden? Jazeker, aan het eind van de experience neem je plaats op één van de 8 full-size interactieve racepaarden in de “Big Race” waarbij de toegepaste techniek zorgt voor een realistische en onvergetelijke ervaring. Heb je je paard goed grootgebracht dan win jij de race!

De realisatie van de Irish Racehorse Experience was een samenwerking tussen Irish National Stud & Gardens, Heijmerink Wagemakers en een aantal van onze vaste leveranciers. De experience is ontworpen door het Ierse designbureau DMW Creative. Heijmerink Wagemakers was verantwoordelijk voor het project management, de design-engineering en productie en installatie van de complete experience.  Voor de producties van de audiovisuele content (films, fotografie, games en interactives) heeft MCW / creative agency de experience echt tot leven gebracht. Hypsos was verantwoordelijk voor de kwalificatie van het project. Rapenburg Plaza zorgde voor de benodigde hardware, programmering van een op gebruikerslocatie gebaseerde audiotour en installatie van alle schermen, speakers en servers.

ONTWERP: DMW Creative
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
AV HARDWARE: Rapenburg Plaza
KWALIFICATIE: Hypsos
FOTOGRAFIE: DMW Creative
OPENING: JULI 2020