House of European History

Hartje Brussel kreeg een museum dat de geschiedenis van Europa vertelt. In een prachtig, monumentaal gebouw met industrieel atrium passeren over een zestal verdiepingen geschiedkundige ontwikkelingen en gebeurtenissen de revue, waarvan de betekenis tot op de dag van vandaag doorspeelt. Opdrachtgever voor dit prestigieuze project was het Europees Parlement, dat – gebaseerd op een ontwerp van Acciona Sevilla (Spanje) – Meyvaert in de arm nam als projectmanager en partner.

In opdracht van laatstgenoemde, ontwikkelde en bouwde Heijmerink Wagemakers de ‘mechanical interactives’ binnen het Europese Huis.

Denk hierbij aan industriële informatiekolommen met een hoogte van vloer tot plafond, een interactive graphic wall en een enorme ‘rolodex’, waarbij de kaarten zijn voorzien van historische foto’s. Ook realiseerden we speciaal meubilair, zoals een royale salontafel én een ronde bank met een diameter van 8 meter, die beide door projectiebeelden van bovenaf een extra dimensie krijgen.

Voor Heijmerink Wagemakers een gevarieerd project van internationale allure. Het House of European History opende zijn deuren in het voorjaar van 2016.

OPDRACHTGEVER: Meyvaert
ENGINEERING & REALISATIE: Heijmerink Wagemakers