Project Description

Heineken Experience Amsterdam

De uitvraag die Heineken voorjaar 2017 plaatste, was een spectaculaire, nieuwe attractie te ontwerpen voor het hart van de bestaande Heineken Experience. De laatste innovaties in ruimtelijke storytelling moesten er een plek in krijgen. Bovendien zocht Heineken naar manieren om de capaciteit te vergroten; de stroom van bijna 1 miljoen bezoekers per jaar moest meer vloeiend door de Amsterdamse experience worden geleid en de wachttijden dienden korter te worden.

NorthernLight verwierf de prestigieuze opdracht met een indrukwekkend concept en bedacht het complete ruimtelijke en visuele ontwerp voor de brand experience ‘Brew You Ride’. In deze audiovisuele reis ervaar je Heineken in vijf etappes: vanaf het brouw- en bottelproces tot aan het wereldwijd genieten van een biertje met je vrienden.

De ‘Brew You Ride’ leidt de bezoeker door een serie grootschalige, multimedia installaties, verspreid over vijf ruimtes die tezamen 500 m2 beslaan.
Je begint in de Waiting Room , waar indrukwekkende infographics bezoekers het verleden, heden en de toekomst van Heineken tonen. Dan volgt de Kettle Room; hier beleef je het brouwproces via een enorme plafond-projectie, waarna de Bottle Room volgt.

Bezoekers ervaren het bottelproces via immens grote, 360-graden-projecties, bewegende platforms (trilplaten) en LED in wanden en vloeren. Na het bottelen beland je in de Couch Room, waar met projection mapping op en rondom bezoekers het plezier is te ervaren dat Heineken-bier wereldwijd brengt. De reis eindigt, hoe kan het ook anders, in de Bar. Hier krijg je je eerste ‘real taste of Heineken beer’.

Indrukwekkende soundscapes verbinden de vijf thema’s prachtig aan elkaar. Geen innovatie is overgeslagen in deze grootschalige augmented reality experience: krijg hier alvast een indruk!

Heijmerink Wagemakers kreeg rond de zomer in 2017 opdracht voor het projectmanagement over de technische ontwikkeling van het ontwerp en ook voor de realisatie ervan. Bovendien waren wij verantwoordelijk voor de coördinatie van de bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Het integreren van de vele verschillende disciplines en de realisatie ervan binnen een halfjaar, vormde voor ons een mooie uitdaging.
De ‘Brew You Ride’ is sinds 22 januari 2018 geopend voor publiek.

OPDRACHTGEVER: Heineken Experience
PROJECTMANAGEMENT NAMENS OPDRACHTGEVER: Ideal Projects
CONCEPT, RUIMTELIJK EN VISUEEL ONTWERP: Northernlight
MEDIA CONTENT (film en geluid): Tamschick Media + Space | AV HARDWARE: BeamSystems (partner/onderaannemer)
LICHTSHOW: Zirqle (onderaannemer)
PROJECTMANAGEMENT OVER TECHNISCHE ONTWIKKELING ONTWERP + REALISATIE: Heijmerink Wagemakers

Terug naar experiences