Geldersch Landschap en Kasteelen

Heijmerink Wagemakers ontwikkelde en realiseerde in opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) alle objecten uit het nieuwe huisstijlontwerp: van stijlvolle uithangborden tot meterslange kasten.

Bijna 12.000 hectare landgoederen en natuurterreinen en 35 kastelen, landhuizen en kasteelruïnes vallen onder de zorg van GLK. Daarvan zijn 7 kastelen en landhuizen én vrijwel alle natuurgebieden toegankelijk voor publiek.

Studio Pronk ontwierp in opdracht van GLK een huisstijl die de onderlinge samenhang tussen deze 7 kastelen in Gelderland duidelijk en herkenbaar maakt voor het publiek.

Kasteel Doorwerth en Huis Zypendaal dienen als pilot. Hier werd in december 2018 de uitnodigende huisstijl (‘ruimtelijke communicatie’) zichtbaar voor de bezoekers.

Als beeldmerk is gekozen voor de ampersand. Deze prijkt in het logo en zie je overal in de omgeving van de kastelen terug: levensgroot alleenstaand, maar vooral ook op de nieuwe bewegwijzerings- en informatieborden.

Een ontvangstbalie en andere maatwerkmeubels voor de kasteelwinkels/informatiecentra maken het huisstijlbeeld compleet. Het Gelderse landschap met z’n kastelen wordt nog mooier dan het al was!

OPDRACHTGEVER: Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK)
RUIMTELIJK ONTWERP + HUISSTIJL: Pronk
ENGINEERING + REALISATIE: Heijmerink Wagemakers