Fietshangar Rotterdam

Geen berging… geen fiets?
Veel stadsbewoners hebben thuis geen berging voor de fiets. In de woning is onvoldoende ruimte en buiten stallen brengt risico’s met zich mee. Diefstal, vandalisme en weersinvloeden zijn de spelbrekers. Voor velen aanleiding om niet de fiets te verkiezen als vervoermiddel.

Het alternatief
De Fietshangar van Heijmerink Wagemakers biedt veilige en droge stallingsruimte vlak voor de deur. Deze stalen collectieve fietskluis is een pantser tegen ongewenste elementen en biedt plaats aan vijf fietsen.

Compacte vormgeving
Door zijn afmetingen (l x b x h = 2,3 x 1,8 x 1,5m) is de Fietshangar geschikt voor plaatsing op een halve parkeerplaats. Door zijn ronde vorm en de transparante zijkanten beïnvloedt de Fietshangar het straatbeeld in dezelfde mate als een geparkeerde auto. De Fietshangar wordt standaard geleverd in RAL 6009 (donkergroen) maar is in elke RAL-kleur leverbaar.

Gebruiksvriendelijk
Het slot en de handgreep bevinden zich op een comfortabele hoogte van ongeveer 85 cm. De deur wordt omhooggeduwd door twee gasveren en blijft op iedere gewenste hoogte openstaan. De inrichting is naar wens: een laag-hoog rek, eventueel gecombineerd met aanbindbeugels. De meeste kinderzitjes kunnen zó mee de Fietshangar in. Dat geldt ook voor scooters.

Inbraakveilig
De fietshangar is door zijn robuuste, onbrandbare stalen constructie optimaal bestand tegen inbraak en vandalisme. De deur wordt vergrendeld met een 2-puntssluiting met cilinderslot. De Fietshangar als geheel heeft het SKG 1 ster keurmerk en is daarmee de enige in zijn soort. Voor zover bekend is er nog nooit een fiets uit de Fietshangar gestolen

Politiekeurmerk
Om de veiligheid van de Fietshangar een extra dimensie te geven heeft de Fietshangar ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen® gekregen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat afgegeven wordt voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond veiligheid. Het overgrote deel van de Nederlandse gemeenten vereist het keurmerk voor woningbouwprojecten.

Plaatsing en onderhoud
De Fietshangar is in hoogte stelbaar gemonteerd op vier betonpoeren. Door de hoge kwaliteit van de afwerking is een lange levensduur met minimaal onderhoud gegarandeerd. De onderhoudsservice wordt in overleg geleverd, eventueel in de vorm van een onderhoudscontract.

Meer informatie: www.fietshangar.nl