Feyenoord Museum

In het volledig vernieuwde Feyenoord Museum maak je een reis langs de historie van de Rotterdamse club en zijn stadion. Vanaf de oprichting in 1908 en het eerste landskampioenschap in 1924 tot aan de KNVB-bekerwinst van april 2016 en van de Kromme Zandweg tot aan de vele historische avonden in De Kuip. De transformatie van buurtclub tot miljoenenbedrijf. Bijzondere memorabilia, foto’s en videobeelden vertellen de veelbewogen geschiedenis van de volksclub, het stadion en van de mensen die de Feyenoord-geschiedenis kleur gaven.

Heijmerink Wagemakers was van begin af aan betrokken bij het proces- en designmanagement. Ook de technische ontwikkeling en realisatie van het ontwerp namen we voor onze rekening.

Pronk bedacht het concept voor de gloednieuwe inrichting, waarbij het verhaal van de Feyenoord-historie in een nieuwe vorm wordt verteld: interactief, voor jong en oud. Natuurlijk zijn alle prijzen en het historisch beeldmateriaal een belangrijke rol blijven spelen in de presentaties. Daarnaast is er aandacht voor het ongrijpbare Feyenoord-gevoel. Dit alles is nu te ervaren op de begane grond van het Olympiagebouw naast De Kuip.

De historie van Feyenoord komt tot leven aan de hand van vijf thema’s en een meterslange tijdlijn. Van het eerste landskampioenschap in 1924 tot aan de meest recente bekerwinst van 2016.

OPDRACHTGEVER: Stichting Feyenoord Museum
ONTWERP: Pronk
DESIGN & BUILD: Heijmerink Wagemakers