Project Description

Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld te Ruinen (Drenthe) behoort tot de belangrijkste publieksattracties van het noorden. Om dat te blijven is het geheel vernieuwd. De expositie, fotowanden en andere interieurelementen ondergingen een metamorfose, met als doel: een plek waar de bezoekers aan Nationaal Park Dwingelderveld zich thuis voelen.

Het bezoekerscentrum is eigendom van Natuurmonumenten en vormt het ideale startpunt voor een dagje uit in het Nationaal Park Dwingelderveld. Een bijzondere maquette met daaronder een vloerafbeelding geeft een realistisch beeld van wat er in het centrum en het omringende natuurgebied is te beleven.

De thematische meubels – die voorwerpen uit de natuur uitbeelden – dragen aan die beleving bij. Pronk maakte het ontwerp voor het vernieuwde centrum met bijpassende inrichting.

Heijmerink Wagemakers had een scherp oor voor de wensen en verwachtingen van zowel Natuurmonumenten als de ontwerpers. De engineering en bouw verliep in nauwe samenwerking met hen en het resultaat mag er zijn. De opening werd feestelijk gevierd op 11 maart 2016.

OPDRACHTGEVER: Natuurmonumenten
ONTWERP: Pronk
ENGINEERING & BOUW: Heijmerink Wagemakers

Ga terug naar experiences