De Hoep

Na een reis van drie jaar en enkele maanden is het vernieuwde bezoekerscentrum De Hoep klaar om haar deuren te openen voor het publiek. Heijmerink Wagemakers was verantwoordelijk voor het projectmanagement en de realisatie, waarbij we in nauwe samenwerking met de opdrachtgever PWN en het ontwerpteam van Synergique dit project tot stand hebben gebracht.

De focus lag op het vertellen van het verhaal van PWN: hoe de natuur wordt benut om water te zuiveren en tegelijkertijd wordt opengesteld voor het publiek om te genieten van haar schoonheid. Het concept, ontwikkeld door XPEX, vormde de basis voor onze realisatie, waarbij we elk detail zorgvuldig hebben ontworpen en uitgevoerd, van vloer tot plafond.

De vernieuwde tentoonstelling neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis door de vijf verschillende landschappen van het Noord-Hollands Duinreservaat. We presenteren interactieve elementen, prachtige decors en informatieve animaties die de schoonheid en diversiteit van de natuur onderstrepen.

Als projectmanagement- en realisatie team hebben we niet alleen het gebouw opgeknapt, maar hebben we ook een verhaal tot leven gebracht. Door middel van goede samenwerkingen hebben we een omgeving gecreëerd die zowel educatief als inspirerend is voor alle bezoekers die De Hoep betreden.

OPDRACHTGEVER: PWN
ONTWERP: Synergique
CONCEPT: XPEX
PROJECTMANAGEMENT, ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: Mike Bink
OPENING: 21 april 2024