Damen Dredging

Al 75 jaar speelt het Damen-concern een toonaangevende rol in de wereld van de baggerindustrie. Een breed scala aan innovatieve toepassingen wordt op de werf te Nijkerk ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Krachtige, robuuste baggerschepen voorzien van hydraulisch of elektrisch aangedreven pompen, zuiginstallaties, pijpsystemen en andere oplossingen die weerstand bieden aan de vele facetten waar baggeraars mee te maken hebben.

Voor potentiële en bestaande opdrachtgevers brengt Damen Dredging Equipment nu een aantal belangrijke principes van het baggeren over de bühne, die worden verteld via een brand experience. MMEK’ ontwierp het geheel, Heijmerink Wagemakers ontwikkelde en produceerde enkele speciale meubels en een zevental interactieve exhibits.

Stuk voor stuk bijzondere staaltjes van techniek. ‘Bressen’, ’ontgassen’, ‘zand fluïderen’ zijn een paar begrippen die worden gevisualiseerd. Een letterlijk technisch hoogstandje is de exhibit waarin je het principe van ‘vacuümbeperking’ waarneemt: in een 11 meter hoge, doorzichtige buis wordt getoond dat bij een hoogteverschil van circa 10 meter water niet verder omhoog kan worden gezogen.

Het doordringen van bodemsoorten, het verplaatsen van water… er valt een hoop te leren bij de brand experience van Damen Dredging Equipment!

OPDRACHTGEVER: Damen Dredging Equipment
ONTWERP: MMEK
ENGINEERING EN BOUW: Heijmerink Wagemakers