Project Description

Project VIKA in het Prinses Maxima Centrum

Twee jaar geleden hebben wij een heel bijzonder project uitgevoerd in samenwerking met MMEK voor het Prinses Maxima Centrum; een ziekenhuis speciaal voor kinderen met kanker. Dit project bestaat uit ruim veertig verschillende speel- en leerplekken met onder anderen ‘De Ontdekplek’. Hier leren de kinderen op een speelse manier hun ziekte te begrijpen en wat er tegen te doen is.

Nadat er twee jaar met veel success gebruik is gemaakt van de exhibits, hebben wij de opdracht gekregen een nieuw object dat ook ontworpen is door MMEK, te realiseren! De beginselen van het object zijn ontworpen door studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Het object bestaat uit negenendertig zeshoekige tegeltjes die draaien om hun as en bestuurd worden door een bewegingssensor. Het bijzondere is dat de hoeveelheid tegeltjes die draaien gróót is als het kind wat er voor staat klein is terwijl de hoeveelheid tegeltjes die draaien kleiner is als het kind groot is. Dit zorgt voor het nodige zelfvertrouwen voor de kleintjes. Oudere kinderen kunnen op een interactieve manier met het object spelen

In de afbeeldingen hier onder zijn modellen te zien van de beginfase van het project.

OPDRACHTGEVER: Prinses Maxima Centrum
ONTWERP: MMEK
ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
Terug naar tentoonstellingen