Project Description

Prinses Máxima Centrum

De Vika muur is een interactieve muur bestemd voor de wachtruimten van het Prinses Máxima Centrum.

De Vika muur bestaat uit ronddraaiende panelen, die reageren op beweging van mensen die langs de muur lopen of staan. De truc is dat het aantal panelen dat gaat bewegen afhankelijk is van jouw lengte en beweging: hoe kleiner je bent en hoe meer je beweegt, des te meer panelen zet je in beweging. Dit betekent dat een kind meer panelen kan laten bewegen dan de ouder die naast het kind staat.

De Vika muur is het resultaat van een samenwerking tussen de TU Delft (Industrieel ontwerpen) en het Prinses Máxima Centrum. De muur werd gerealiseerd door studenten tijdens het bachelor vak “Interactive Environments minor” (in 2014/2015). De studenten kregen de opdracht om een product te ontwerpen dat jonge kinderen met kanker stimuleert om meer te bewegen en tegelijkertijd om een gevoel van meer controle te geven.

De uiteindelijke Vika muur zoals die nu in het Maxima staat, is op basis van het concept prototype verder ontwikkeld en gerealiseerd tot een volwaardig product door ingenieursbureau Heijmerink Wagemakers onder art direction van design bureau MMEK.

OPDRACHTGEVER: Prinses Maxima Centrum
ONTWERP: Studenten van de TU Delft (Industrieel Ontwerpen): Moritz Fieback, Sharon Komen, Daan middendorp, Josine Vos, Oukje van Merle, Iris Tol, Ziran Chin-On, Debbie Rouw, Nigel Smink en hun begeleidende coaches: Sara Ferrari, Aadjan van der Helm, Tomasz Jaskiewicz, Marco Rozendaal.
ART DIRECTION: MMEK
ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
Terug naar tentoonstellingen