Project Description

Irish National Stud & Gardens

De volbloedpaardenfokkerij Irish National Stud & Gardens in Kildare (Ierland) heeft er een schitterende experience bij, de Irish Racehorse Experience. Een experience over het verhaal van de volbloedras en de paardenracesport in Ierland.

De experience in de Irish National Stud & Gardens neemt de bezoeker mee in de wereld van de volbloed paarden. De bezoeker ervaart hoe het is om een veulen klaar te stomen tot de eerste race en een glansrijke carrière. Wat is hiervoor nodig en wat onderscheid een “gewoon” paard van een racepaard? Daar kom je achter in deze experience.

Van voedingskeuze tot trainingsvormen, alles wat een volbloed nodig heeft voor succes wordt gepresenteerd en gesimuleerd met diverse exhibits. Iedere bezoeker wordt, met behulp van een tabletgame, uitgedaagd zijn/haar racepaard zo goed mogelijk op te voeden en te trainen om uiteindelijk het winnende paard daadwerkelijk over de finish te rijden.

Rijden? Jazeker, aan het eind van de experience neem je plaats op één van de 8 full-size interactieve racepaarden in de “Big Race” waarbij de toegepaste techniek zorgt voor een realistische en onvergetelijke ervaring. Heb je je paard goed grootgebracht in de 600m2 grootte experience, dan win jij de race!

De realisatie van de Irish Racehorse Experience was een fijne samenwerking tussen Irish National Stud & Gardens, Heijmerink Wagemakers, DMW Creative, Hypsos, MCW / creative agency en Rapenburg Plaza. De experience is ontworpen door het Ierse designbureau DMW Creative. Heijmerink Wagemakers was verantwoordelijk voor de design-engineering en productie van de diverse exhibits en displays en Hypsos was eindverantwoordelijk voor het project. Voor de producties van de audiovisuele content (films, fotografie, games en interactives) heeft MCW / creative agency de experience echt tot leven gebracht. Rapenburg Plaza zorgde voor de benodigde hardware, programmering en installaties voor het afspelen van de content.

ONTWERP: DMW Creative
AV HARDWARE: Rapenburg Plaza
PROJECTMANAGEMENT: Hypsos
ENGINEERING EN REALISATIE: Heijmerink Wagemakers
FOTOGRAFIE: DMW Creative
OPENING: JULI 2020
Terug naar experiences